Welke velgen onder jouw auto

 

Welke velgen onder jouw auto?

 

Wanneer je velgen onder je auto wil laten zetten zal je erachter komen dat er vele soorten en maten te vinden zijn. Zo zijn er stalen velgen of lichtmetalen velgen, eendelige of driedelige velgen. De mogelijkheden bij het kiezen van velgen zijn enorm. Dan heb je natuurlijk ook nog het oog dat ook wat wil. In deze blog lees je alles over het kiezen van de juiste velgen en waar je daarbij rekening mee moet houden.

 

Kies je voor Stalen velgen of voor lichtmetalen velgen?

 

De keuze tussen staal of lichtmetaal is een van de meest belangrijke keuzes die je moet maken bij het kiezen van je velgen. Lichtmetalen velgen zijn lichter en stijver. Deze stijfheid zorgen wel voor een betere balans. Ook zullen lichtmetalen velgen minder snel roesten en zullen daardoor dan ook langer meegaan.

 

Nog een belangrijke reden waarom je voor lichtmetalen velgen zou kunnen kiezen is dat het uiterlijk meer oogstrelend is dan bij velgen van staal. Het nadeel is wel dat lichtmetalen velgen duurder in de aanschaf zijn dan stalen velgen. De prijs is voor veel mensen dan toch een reden om toch voor stalen velgen te kiezen.

 

Waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van velgen?

 

Bij het plaatsen van velgen moeten de velgen we naadloos aansluiten op de wielen en ze moeten natuurlijk ook passen bij de auto waar je in rijdt. Daarom is het belangrijk dat de naafbreedte van de velg even groot is als de naafbreedte die op de auto zitten. Daarnaast moet je ook goed op de steekmaat letten. Dit is de afstand tussen de verschillende wielbouten. Als deze symmetrisch is hoef je alleen de afstand tussen 2 bouten te meten. Bij asymmetrie, gebruik je de diameter van de cirkel die je denkbeeldig door de bouten heen kan tekenen.

 

©2023 Groot aanbod - vergelijken - Garagepartners.nl | Privacy statement