Alles over je bandenprofiel

 

Alles over je bandenprofiel

 

Om veiligheidsredenen is het van groot belang je bandenprofiel goed in de gaten te houden. Een goed bandenprofiel is dan ook echt heel belangrijk omdat de banden het enige deel van de auto is dat contact met de weg heeft. Controleer daarom regelmatig het profiel van je banden. In deze blog lees je meer over het profiel van je banden.

 

Welke soorten banden zijn er?

 

Als je gaat kijken naar de banden, dan kan je kiezen tussen de zomer en de winter banden. Voor beide soorten banden zijn er andere wettelijke eisen, voor wat betreft het bandenprofiel, waar ze aan moeten voldoen.

 

Wat is de minimale profieldiepte van zomerbanden?

 

Bij zomerbanden wordt aangeraden je banden te wisselen als je profieldiepte minder dan 2 millimeter is. Als je nieuwe zomerbanden onder je auto zet dan hebben de banden een gemiddelde profieldiepte van 7,5 millimeter.

 

Wat is de minimale profieldiepte van winterbanden?

 

Wanneer je nieuwe winterbanden onder je auto zet dan hebben de banden een gemiddelde profieldiepte van ongeveer 9 millimeter. Het advies om deze te vervangen is, wanneer de profieldiepte minder dan 4 millimeter is.

Wanneer een winterband onder de 4 millimeter profieldiepte komt wordt het eigenlijk een zomerband. Bij het wisselen zou je deze dus nog prima kunnen bewaren om ze later als zomerband nog te gebruiken.

 

Hoe meet je de diepte van je bandenprofiel?

 

Het is mogelijk om het profiel van je banden te meten, maar daar heb je dan wel een bandenprofielmeter voor nodig. Let er op dat je de meting niet alleen in het midden van de band doet, maar ook aan de binnen- en buitenband. De wet rekent met de profieldiepte van de laagste meting van de band. Sommige banden hebben een slijtage indicator, wanneer deze zichtbaar wordt moet je de banden vervangen.

 

©2023 Groot aanbod - vergelijken - Garagepartners.nl | Privacy statement